Let op wij zijn gesloten vanaf 3 augustus t/m 25 augustus. Orders worden pas na die tijd verwerkt!

Urnen met inscriptie

Posted by OGM BV 03-03-2017 0 Comment(s)

Urnen met inscriptie

Steeds vaker willen nabestaanden op de urn ook een inscriptie plaatsen, veelal gaat het dan om naam en overlijdingsdatum. Wij krijgen dan ook regelmatig de vraag of het mogelijk is. Wij kunnen op twee manieren, afhankelijk van het materiaal van de urn, een inscriptie plaatsen:

  • folie belettering
  • zandstralen 

Zandstalen
Zandstralen is een methode die ook wordt gebruikt bij het aanbrengen van een inscriptie, hierbij worden de letters in het monument gestraald en geverfd. Je kunt de letters dus daadwerkelijk voelen. Deze methode is bestemd tegen weersomstandigheden, het enige is dat in de loop van de jaren de letters opnieuw geverfd zullen moeten worden. 

Folie belettering
Deze methode is geschikt voor urnen van bijvoorbeeld metaal of biologische materiaal, hierbij worden de letters op de urn 'geplakt'. 

Laseren
het laseren van een inscriptie kan worden gedaan op een urn die gemaakt is van natuursteen. Hierbij worden de letters in de urn gelaserd. Deze manier van het aanbrangen van een inscriptie is nog vrij nieuw. Wij, als bedrijf, zijn nog niet overtuigd van deze manier, aangezien wij nog geen idee hebben wat weersomstandigheden in de loop van de jaren doet met de inscriptie. Waar we bij zandstralen wel zeker weten dat het blijft.