Urnen voor buiten

Posted by OGM BV 03-03-2017 0 Comment(s)

Wanneer een urn buitengeplaatst wordt moet het bestand zijn tegen weersinvloeden, denk hierbij aan regen, sneeuw, wind en vorst. Lang niet alle urnen zijn geschikt als urn voor buiten. Belangrijk is het materiaal waar de urn van gemaakt is, deze bepaald veelal of de urn buiten geplaatst kan worden. Zo is een metalen urn vaak binnen een jaar helemaal verroest.  

 

Materialen 

Er zijn vele urnen te koop, uitgevoerd in verschillende materialen. De urnen voor buiten zijn veelal gemaakt van natuursteen, denk hierbij aan een marmer urn of graniet urn. Graniet is bij uitstek geschikt om buitengeplaatst te worden, grafmonumenten worden veelal ook in graniet uitgevoerd. Waarbij een urn van marmer zijn glans zal verliezen door de weersinvloeden. Ook messing en brons zijn geschikte materialen voor buiten, houdt echter rekening met het volgende: eemessing urn of bronzen urn kan gaan oxideren en van kleur veranderen.  Veel mensen geven aan dit juist mooi te vinden daar dit de urn uniek maakt.  

 

Naast urnen die bestand zijn tegen weersinvloeden, bieden wij ook urnen aan die juist door de natuur opgenomen en afgebroken worden. Deze biologische urnen worden vaak begraven, zodat het as opgenomen wordt in de natuur. Deze bio urnen winnen aan enorme populariteit nu de trends is gezet om is gecremeerd te worden en dan de urn te begraven.  

 

Urnen afsluiten en plaatsen 

Wij raden een urn voor buiten altijd goed af te sluiten met lijm en de urn vast te kitten op de ondergrond, zo kun je voorkomen dat de urn door invloeden van de wind kapot valt. Tevens is het altijd aan te raden de as te plaatsen in een asbus of aszak en deze in de urn te plaatsen. Mocht de urn dan kapot gaan, verliest u het as in ieder geval niet. 

 

Advies nodig voor urnen voor buiten? 

Bent u op zoek naar een urn voor buiten, bekijk dan de categorie met urnen die geschikt zijn voor buiten. Heeft u vragen of wenst u advies te ontvangen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u vrijblijvend.